About

Jag heter Ulrika Lindmark. Jag är gift och har två ungdomar samt hund. Jag arbetar som universitetslektor på tandhygienistprogarmmet på Hälsohögskolan i Jönköping. I September 2010 disputerade jag i ämnet oral hälsovetenskap. Varför vissa personer har en frisk mun (och hälsa) och vad vi kan lära av det, är något jag är nyfiken på, ett sk salutogent perspektiv. Att resa är berikande och jag har haft förmånen att besöka både Vietnam, Australen, Nya Zealand, Kanada, Syafrika och olika länder i Europa. Denna blogg är tänkt att vara en vetenskapsblogg kring munhälsa men utbilning, pedagogik och andra för dagen intressnta ting kan komma att beröras också.

Annonser

2 thoughts on “About”

 1. Sara skriver:

  Hej Ulrika!
  Jag vill bli lärare på tandhygienistutbildningen, men vet inte hur jag ska gå till väga. Ska jag plugga tandhygienist först sen doktorera eller hur ska jag göra?

  Tack på förhand!
  P.s du har otrolig fin och intressefull blogg!

  Gilla

  • Hej Sara! Vad roligt du gillar min blogg, det glädjer mig. Om du vill bli lärare på utbildningen, är det en bra start att studera till tandhygienist. För att vara behörig lärare måste du minst ha en magisterexamen, vilket innebär ytterligare ett år efter grundutbildningen. Pedagogiska kurser är också en viktig merit.
   //Ulrika

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s